BE BURGER


Our cuisine is based on discovery, creativity and sharing. In search of the best ingredients, combinations of flavours and tastes, I am inspired by products I discover in the course of my travels. My notebooks where I write down my ideas and annotate my recipes reflect my inspiration and my culinary passion. Be Burger forms the innovative bridge for this inspirational palette and creative cuisine.

BE BURGER RESTAURANTS


our story


Eigenaardig. Heel eigenaardig. Pas eind 2015 kneden twee ondernemers uit Zaventem de combinatie ‘kwaliteitshamburgers’ en ‘België’ tot een concept dat bijzonder veel perspectieven biedt. Waarom heeft dat zolang geduurd? België is nochtans al vele eeuwen een culinair topland. De unieke ligging zorgt er bovendien voor dat ‘Belgitude’ uitgroeide tot een kwaliteitslabel in verschillende sectoren.

Stromae, een jonge kleurling met Rwandees-Vlaamse roots die opgroeide in Brussel, verovert na Europa ook de VS met eigen dansmuziek en originele shows. De Rode Duivels bezetten sinds kort de eerste plaats op de FIFA wereldranking. Een ploeg samengesteld met jonge sporters die opgroeiden in België, maar wiens ouders afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Eendracht maakt macht , de nationale leuze van België, blijkt een krachtig bindmiddel voor een team.

In de culinaire wereld is ‘Belgian chocolates’ al decennia een begrip. De Spanjaarden brachten chocolade in de 16de eeuw mee naar België. Sindsdien barstte de creativiteit helemaal los. Gelukkig maar! Het verhaal van Belgische chocolade is dan ook typerend voor het verhaal van België zelf: een klein land dat invloeden gebruikt en er een eigen – soms wat surrealistische – touch aan toevoegt.

En wat dan gezegd over hamburgers? Belgisch rund als basis-ingrediënt koppelen aan een topchef en overgieten met een saus vol ‘Belgitude’. Werken aan een bijzonder smakelijk concept: Be Burger met als realistische ambitie om aan een groot deel van de wereld hun Belgische hamburgers te serveren. Niet toevallig starten ze hun project in Zaventem: vlakbij de hoofdstad, waar de nationale luchthaven is gevestigd. Daar, in het hart van Europa, landen dagelijks een massa consumenten die heel graag van die ‘Belgitude’ willen genieten. En dat is precies het geheim van de chef. Hij maakt kruidige en smaakvolle hamburgers met invloeden uit de hele wereld volgens de Belgische succesformule van Stromae, de Rode Duivels en Chocolade. Be Burger importeert de fijnste ingrediënten en voegt er die heel eigen, onvergelijkbare meerwaarde aan toe.

Dankzij Be Burger kan je de échte ‘Belgitude’ voluit beleven: alleen, met je partner of met vrienden. Wie er binnenstapt herkent meteen de symbolen die België over heel de wereld bekend maken: sport, groenten en kruiden, het Atomium, vlees, iconen uit de sport- en de muziekwereld, enz. Terwijl je rondkijkt waait de smakelijke geur van de Be Burgers je tegemoet. Ten slotte volgt een culinair hoogtepunt: een gretige beet in de meest smaakvolle hamburger die je ooit proefde! Hier komt de ‘foodie’ helemaal aan zijn trekken en kan hij zowel aan de bar als aan een tafel genieten.

De ambities zijn terecht groot: zoveel mogelijk wereldburgers laten proeven van Belgische hamburgers. Zaventem was een eerste stap. En na Waterloo vliegen de Be Burgers naar alle uithoeken van de wereld. Be Burger moet een begrip worden, een sterk merk dat de ‘Belgitude’ nog versterkt en thuishoort in het rijtje: Stromae – Rode Duivels – Chocolade!

events


Be Burger is the perfect place for your birthday party, private party, teambuilding or all other kinds of events.

The authentic and unique environment will meet your wishes and demands and will change these special moments into unforgettable ones…

Please contact the restaurant manager for further details.

© 2019 Be Burger. All rights reserved. Designed by Gibbon
Be Burger SA BE0651.941.354.
info@beburger.be